top of page

Trainingsaanbod

Wil je leren van jarenlange ervaring op het gebied van circulair bouwen en onderhouden voor en door woningcorporaties? Wil je jezelf of je team vooral praktische handvatten meegeven waar jij en je team morgen al mee aan de slag kunnen? Wil je geen droge opsomming van feitjes, maar vooral tips krijgen hoe je zelf snel en de juiste stappen kunt maken? 

Start dan hier.

Stoomcursus 
Circulair bouwen en onderhouden voor woningcorporaties. De basis.

🌾Je bent geinteresseerd in circulair bouwen en onderhouden, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. ☕Je hebt ook gewoon een baan bij een woningcorporatie, altijd druk, en geen tijd en zin om hier echt veel tijd aan te besteden. 🤓Maar je wil wel een keer een goed overzicht van alles waar je aan moet denken bij circulair bouwen en onderhouden voor woningcorporaties. 🏡Je werkt bij of met een woningcorporatie als als projectleider / assetmanager / woonconsulent / vastgoedregisseur / bestuurder / controller of je hebt een andere rol. 👨‍🎓 Of je bent student en denkt wellicht in de toekomst bij een corporatie te gaan werken. 🌾Je bent geïnteresseerd in circulair bouwen en onderhouden. 🤓 Je hebt wel flarden van informatie meegekregen, maar een goede kennisbasis voor circulair bouwen en onderhouden heb je nooit echt gehad. 🤷‍♀️Je vraagt je af hoe een woningcorporatie hun woningen circulair zou moeten bouwen en/of onderhouden. 💪En welke concrete acties jij als projectleider / assetmanager / woonconsulent / vastgoedregisseur / bestuurder / controller nou echt zou kunnen doen om stappen te zetten. Je vraagt je af of jij überhaupt de persoon bent die zoiets zou moeten initieren (spoiler: ja, jij bent die persoon) 😅 Je hebt geen tijd (en geen zin😉) voor ellenlange cursussen met huiswerk en avonden aan studie. 🤓No worries! Clearspin got your back.  Met deze cursus ben je in mum van tijd bijgespijkerd over circulair bouwen en onderhouden voor en door woningcorporaties.  Wat mag je verwachten:  📖 Ik laat je de highlights van de meest toonaangevende literatuur zien. 🚨 Ik laat je de belangrijkste cijfers zien die aantonen dat we nu echt anders moeten gaan bouwen en onderhouden. 📐Ik laat je zien hoe je kan meten hoe circulair je bezig bent. ↗️Ik laat je zien welke technische, financiële, en organisatorische innovaties er nodig zijn om circulair bouwen en onderhouden voor woningcorporaties business-as-usual te maken. 🏗️Ik geef praktijkvoorbeelden. 🔮Ik geef je een blik in de toekomst. 💣De cursus zit bommetjevol met nuttige tips. 💪en acties die je collega-corporaties nu al aan het uitvoeren zijn en die jij morgen ook kunt gaan uitvoeren. 💻Je kunt mij alle vragen stellen die je maar hebt.  Reacties van het testpanel die deze cursus al eerder volgden: 👍"Ik was al wel met circulair bouwen en onderhouden bezig, maar dit handige overzicht ontbrak nog. Het gaf antwoord op de vragen die ik nog had" 👍 "Heel fijne basiscursus, lekker compact" 👍 "Ik zag nog allemaal interessante links zodat ik me ook verder kan verdiepen" 👍 "Mooie praktijkvoorbeelden" 👍 "Ik zie nu wel echt in waarom we circulair moeten gaan werken"

Stoomcursus
De circulaire business case voor woningcorporaties.

Denk jij nog steeds dat circulair bouwen en onderhouden duur moet zijn?  🏡Werk je bij of met een woningcorporatie of ben je student en denk je wellicht in de toekomst bij een corporatie te gaan werken? 🌾Zie je op LinkedIn overal voorbeelden van woningcorporaties die een circulair project hebben opgeleverd. En denk je hoe dan?! 💚Heb jij ook een groen hart, en je wil ook meewerken aan zo'n circulair project?  💸Maar hoor je ook overal dat circulair bouwen en onderhouden toch echt een stuk duurder is dan "normaal" ? 🤔Hoe kan het dat die andere corporaties het wel voor elkaar krijgen?  🤓Klopt de aanname dat circulair bouwen en onderhouden duurder is voor woningcorporaties? Waarom? Hoe zit dat precies?  🤯Loop je vast in je vragen, en gaat daardoor de innovatie op circulair bouwen en onderhouden niet zo hard als dat je had gehoopt?  ☕Heb je geen tijd (en geen zin) voor ellenlange cursussen met huiswerk en avonden aan studie in slecht verlichte zaaltjes met slechte koffie? 🤓No worries!  In deze cursus leer ik je alles over hoe je een circulaire business case opstelt.  Wat leer je in deze cursus:  🌾Ik spijker je bij over de basisvarianten die je hebt als je gaat circulair bouwen en onderhouden.  🗒️Ik laat je zien wat een business case überhaupt is (en dat is dus niet iets wat je achter je bureautje even berekent).  🫰Ik laat je zien wat een TCO is.  💻Je krijgt een excel waarmee je zelf heel makkelijk een indicatie van een TCO kunt berekenen.  💰Ik laat je de belangrijkste kostenposten zien waar je rekening mee moet houden.  ❌En ik behoed je voor de belangrijkste valkuil waar je in kunt trappen als je die kostenposten bij elkaar op wil tellen en af wil trekken.  🤓Ik laat je zien wat het belangrijkste knelpunt is dat corporaties belemmert om echt met TCO's te gaan rekenen - en hoe jij hiermee om moet gaan.  🧑🏻‍🤝‍🧑Ik laat je zien waarom ketensamenwerking essentieel is om een goede business case te maken.  🔮Ik geef je een blik in de toekomst en vertel je welke belangrijke ontwikkelingen de sector (en jij dus ook) moet doormaken om stappen te kunnen zetten in de circulaire business case.

Off-line en online
Incompany 
trainingen

Wil je jouw medewerkers opmaat, snel, en creatief bijspijkeren over circulair bouwen en onderhouden, de circulaire business case, het belang van ketensamenwerking, levenscyclusdenken, of heb je een ander onderwerp dat hiermee te maken heeft? Clearspin zorgt voor opmaat, actieve, en klantgerichte incompany trainingen. Afhankelijk van tijd en budget kunnen we nog alle kanten op: van een half dagdeel, tot en met een meerdaagse cursus. In afstemming kan er een hoop. Voor al mijn trainingen zorg ik ervoor dat: 💪Deelnemers zich goed kunnen voorbereiden door vooraf het programma, interessante input, en vragen te delen. 🪑Deelnemers tijdens de sessie op het puntje van hun stoel zitten, 🤓Ze actieve vragen zullen stellen (en beantwoorden), 😁de sfeer goed is en dat er ook wat te lachen valt, ⚒️deelnemers met concrete tools waarmee ze wat kunnen naar huis gaan. Neem contact op om jullie wensen te bespreken! ~~~~~~ Maryam Elenby van Talent in Huis over mijn trainingen: “Ik vind het mooi dat je actief meedenkt met ons, bereid bent om elke keer een training op maat te maken en oplossingsgericht denkt. Dat matcht goed met hoe wij graag samenwerken. Verder merk ik dat je inhoudelijk enorm gemotiveerd bent en het écht heel leuk vindt om een training te geven aan jonge, leergierige mensen! En dat soort trainers hebben we nodig in onze programma's. Deelnemers geven terug dat deze training qua inhoud goed aansluit op hun praktijk. Met name de combinatie van theorie en praktijk in de training spreekt ze erg aan. We horen terug dat er een fijne dynamiek in de training zit en dat er veel ruimte is voor hun input/vragen. Ik zou je zeker aanbevelen als trainer. Je denkt actief mee, levert maatwerk en denkt oplossingsgericht.”

In deze video krijg je een inhoudelijke samenvatting van de  "Online stoomcursus Circulair bouwen en onderhouden voor woningcorporaties. De basis". 

In deze video leg ik je uit wat je mag verwachten van de stoomcursus"Circulaire business case voor woningcorporaties"

In deze video krijg je een inhoudelijke samenvatting van de  "Online stoomcursus Circulair bouwen en onderhouden voor woningcorporaties. De basis". 

In deze video krijg je een inhoudelijke samenvatting van de online stoomcursus"Circulaire business case voor woningcorporaties"

bottom of page