top of page

"Geen gedoe, wel actie. Omdat iedereen recht geeft op een gezonde woning in een gezonde leefomgeving".

rudenko photography-2.jpg
20220417_180758.jpg

Hallo, ik ben Marieke

Met meer dan 15 jaar ervaringen met werken voor woningcorporaties en circulair bouwen en onderhouden loods ik jouw corporatie door alle facetten van circulair bouwen en onderhouden - van het stellen van de juiste doelen, tot circulair assetmanagement, samenwerking met ketenpartners, en meer.

Voor de snelle lezer:

  • +15 jaar ervaring met woningcorporaties: advies, interim, onderzoek, en training. 

  • Positief en energiek, verbindend, denker en doener. 

  • Ik breng rust en overzicht. Ik maak complexe dingen supermakkelijk, zodat ze voor iedereen te begrijpen en uitvoerbaar zijn. 
     

Naast de juiste kennis en ervaring, breng ik een hoop daadkracht, rust en overzicht. Als ik bij jullie mijn diensten kom verlenen, zul je al snel merken dat ik er zin in heb en er helemaal voor ga! Ik maak makkelijk contact met collega's uit alle lagen van jullie corporatie. Ik ga zeg maar als een soort frisse wind door de organisatie heen. Ik verbind de juiste mensen en hun ideeën en breng dat samen in hapklare en concrete acties.

Wat mij verder inspireert is actief zijn in de natuur, kunst kijken en kunst maken, meditatie en yoga, wetenschapsfilosofie, lezen, en schrijven. Ook deze disciplines beïnvloeden mijn werk. 

Portfolio

Clearspin levert advies, onderzoek, training en interim management om woningcorporaties te helpen met circulair bouwen en te onderhouden. ​Click op de tegels hieronder 👇 om het portfolio van Clearspin te bekijken! 

Mijn verhaal

Al heel vroeg in mijn carrière ontdekte ik dat mijn hart ligt bij sociale woningbouw en dan vooral heel groen en duurzaam. En dat is ook waar ik alles omheen ging bouwen. Mijn carrière bestaat uit drie onderdelen: mijn werk voor de woningcorporaties, het geven van onderwijs en trainingen, en het doen onderzoek.

Alles wat ik gedaan heb heeft te maken met woningcorporaties, hoe zij circulair bouwen en onderhouden, hoe andere concepten zoals Total Cost of Ownership en ketensamenwerking daarmee vervlochten zijn. 

⚒️Mijn werk bij woningcorporaties

Ruimte praktijkervaring is als adviseur en interimmer natuurlijk essentieel. Dat is precies wat je bij mij vindt. Ik voel mij enorm thuis in projectoverstijgende rollen met een vastgoedtintje. Dan moet je dus denken aan assetmanager, manager vastgoed, beleid en strategie, programmamanager, of ketenregie. Met alle rollen heb ik ervaring - met assetmanagement nog het meest. Als assetmanager ben je een spin in het web. Wat ik hiervan heb geleerd is dat ik snel kan schakelen tussen verschillende schaalniveaus, leiding neem waar nodig, en beslissingen kan maken onder grote druk. 

👩‍🏫 Onderwijs en trainingen

Ik kwam al vroeg in mijn carrière terecht in de wereld van training en onderwijs. Eerst bij de TU Delft en de Hogeschool Utrecht. En later ook op allerlei congressen, symposia, en incompany-trainingen. En man-o-man wat wordt het vak van trainen en docent zijn onderschat. Als trainer leerde ik wat het betekent om voor groepen te staan. Hoe je dynamieken in groepen kunt managen. Hoe je het beste uit mensen haalt. Hoe je complexe stof begrijpelijk overbrengt. Hoe je mensen motiveert. Hoe je laat zien hoe ogenschijnlijk saaie onderwerpen echt boeiend kunnen zijn dat je een stapje extra zet. Dat leren over welk onderwerp dan ook, altijd een spiegel is voor jezelf. En ook dat alle groepen waar je als docent voor staat, ook een spiegel zijn voor jezelf (slik). Als er een vak is waar je met mensen leert omgaan is dit het wel. Hier heb ik vaardigheden geleerd die voor de rest van mijn leven essentieel zijn gebleken: ik zet mensen in hun kracht, ik deel complexe vraagstukken op in hapklare brokken, ik leer mensen denken, ik accepteer dat alle (en ik bedoel echt alle) vragen en feedback welkom is omdat daar het resultaat alleen maar beter van wordt

👩‍🎓Onderzoek

Jullie mogen mij officieel Doktor Ingenieur Venselaar noemen 😁 Ik ben natuurlijk erg trots op mijn titels, al weet ik ook dat met name in ons vakgebied een titel niets voorstelt als er geen praktische kennis achter schuilt. Mijn onderzoek heeft zich altijd gericht op ketensamenwerking, en levenscyclusconcepten zoals circulair bouwen en onderhouden en Total Cost of Ownership. Hoe doen mensen dat nou precies? Dit heb ik nooit achter een bureautje geprobeerd uit te pluizen, maar juist met de mensen van de corporaties zelf: actie- en praktijkgericht. Op die manier heb ik bij tientallen corporaties een kijkje achter de schermen mogen nemen. Niet alleen hebben mijn deelnemers aan het onderzoek daar veel van geleerd, en niet alleen heb ik daarover een boek geschreven, ik heb hier vaardigheden voor het leven opgedaan: analytisch, creatief, ondernemend, en to-the-point

bottom of page