top of page

Trainer energietransitie en circulair bouwen en onderhouden voor woningcorporaties.


Voor het programma Talent in Huis (dat het bureau Plateau uitvoert in opdracht van Aedes) geef ik trainingen over de energietransitie en circulair bouwen en onderhouden bij woningcorporaties.


Dat zijn natuurlijk grote en complexe begrippen om in een dag helemaal te doorgronden, maar het belangrijkste doel is dat de trainees het bestaan van de begrippen leren kennen, de complexiteit daarvan inzien, en dat ze beseffen hoe het in hun eigen organisatie tot uitdrukking komt.


Er zijn al meer dan 15 lichtingen trainees geweest. Iedere lichting bestaat uit ongeveer 20 talenten, die allemaal drie keer een half jaar bij verschillende woningcorporaties (en Aedes) een opdracht uitvoeren. Tijdens het traineeship zijn er trainingsdagen waar gewerkt wordt aan kennisontwikkeling en persoonlijke-professionele ontwikkeling. Zo krijgen ze optimaal kennis en ervaring en worden ze klaargestoomd om een mooie bijdrage te leveren aan de sociale woningbouw.


Clearspin zorgt dat de trainingsdagen voor Talent in Huis altijd dynamisch zijn, met veel interactie tussen trainees. Er wordt theorie behandeld en er worden gastsprekers uitgenodigd die vraagstukken vanuit verschillende perspectieven behandelen. Het interdisciplinaire karakter van de deelnemers (verschillende achtergronden, functies, en opdrachtgevers), maakt dat er altijd een levendige en leerzame dialoog ontstaat.


Voorbeeld van een dagtraining "circulair bouwen en onderhouden"

  • 9.30 - 10.00: Introductie

  • 10.00 - 11.30: Theorie + oefening "circulaire business case voor woningcorporaties"

  • 11.30 - 12.30: Gastlezing Bob Lenferink over het belang van ketensamenwerking.

  • 12.30 - 13.30: Lunchpauze

  • 13.30 - 15.00: Gastlezing Bas Wouterszoon Jansen - Strategisch Adviseur Duurzaamheid bij Rochdale: circulair werken in de praktijk.

  • 15.00 - 16.00: Gastlezing Chainable - technische, financiele, en sociale innovatie die nodig is om tot circulaire keukens te komen.

  • 16.00 - 17.00: Afronding.


Maryam Elenby - Programmamanager Talent in Huis over Marieke:
"Marieke denkt actief met ons mee en is bereid om elke keer een training op maat te maken. Marieke denkt oplossingsgericht. Dat matcht goed met hoe wij graag samenwerken. Verder is Marieke inhoudelijk enorm gemotiveerd en ze vindt het écht heel leuk om een training te geven aan jonge, leergierige mensen! En dat soort trainers hebben we nodig in onze programma's. Mensen geven terug dat deze training qua inhoud goed aansluit op hun praktijk. Met name de combinatie van theorie en praktijk spreekt ze erg aan. We horen terug dat er een fijne dynamiek in de sessies zit en dat er veel ruimte is voor hun input/vragen. Ik zou Marieke zeker aanraden als trainer."

Comentários


bottom of page