top of page

Duurzaamheid bij woningcorporaties. Een introductie.

In deze video geef ik een vliegensvlugge introductie in het onderwerp duurzaamheid bij woningcorporaties, en de drie pijlers die hier altijd in terugkomen: energietransitie, circulair bouwen, en klimaatadaptief bouwen.


  • Ik ga in op het doel en de strategie van de energietransitie.

  • Ik ga in op circulair bouwen voor woningcorporaties.

  • Ik vertel dat om onze huizen te isoleren en van het gas te halen, we superveel materiaal nodig hebben. Die materialen kunnen schadelijk zijn voor onze aarde.

  • Daarom moeten de energietransitie en circulair bouwen hand in hand gaan.

  • Ik vertel ook dat de energietransitie en circulair bouwen preventief zijn, en dus klimaatverandering proberen tegen te gaan. Klimaatadaptief bouwen doe je vooral om je aan te passen aan het klimaat, als het dus in feite al te laat is.

  • Tenslotte laat ik aan de hand van een voorbeeld van een groen dak zien dat de grenzen tussen deze drie pijlers van duurzaamheid bij woningcorporaties helemaal niet zwart-wit zijn.

Comments


bottom of page